Renewi deelt GRATIS compost uit tijdens Landelijke Compostdag 30 maart | Orgaworld

Renewi deelt GRATIS compost uit tijdens Landelijke Compostdag 30 maart

Op diverse locaties van Renewi is compost gratis af te halen. Op 30 maart 2019 vindt de jaarlijkse Landelijke Compostdag voor de dertiende keer plaats. Met het gratis uitdelen van compost, bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren. Ook dit jaar is op een aantal Renewi-locaties ook gratis compost af te halen.

Jaarlijks wordt door Renewi vele duizenden tonnen gft-afval afkomstig van zowel burgers als bedrijven, omgezet tot hoogwaardige compost. De meest bekende toepassing is het gebruik van compost in land- en tuinbouw, sier- en moestuinen en de verwerking in tuinaarde en potgrond. Het veelvuldig gebruik van compost is geen verwonderlijke keuze: compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die bodemziekten tegengaat, de ontwikkeling van het wortelstelsel bevordert en een goede waterhuishouding stimuleert.

Daarnaast levert composteren energie. Zo wordt uit het vergisten van gft-afval biogas gewonnen dat wordt omgezet in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit kan aan het elektriciteitsnet worden geleverd. De warmte die vrijkomt bij het vergisten, gebruiken we ook, voor bijvoorbeeld het verwarmen van huishoudens en kantoorgebouwen. Hierdoor verlagen we de uitstoot van broeikasgassen.

Op de volgende Renewi-locaties kan zaterdag 30 maart gratis compost worden gehaald:

WAAR Hoe laat Adres
Renewi Hoek van Holland  09:00 tot 13.00 uur  Nieuw Oranjekanaal 45, Hoek van Holland
Renewi Stadskanaal  09:00 tot 13.00 uur  Industriestraat 34, Stadskanaal
Orgaworld Lelystad   09:00 tot 13.00 uur Zeeasterweg 40, Lelystad

 

 

©2014 Orgaworld