Renewi Organics bestelt nieuwe geurfilter installatie op locatie Zeeasterweg | Orgaworld

Renewi Organics bestelt nieuwe geurfilter installatie op locatie Zeeasterweg

Geurfilterinstallatie

Lelystad - Renewi Organics (voorheen bekend als Orgaworld) heeft de bestelling geplaatst voor een nieuwe geurfilterinstallatie op haar locatie aan de Zeeasterweg in Lelystad. De nieuwe installatie, die het eerste kwartaal van 2022 in gebruik wordt genomen, beperkt alle mogelijke geurhinder tot een minimum.

Composteringsinstallatie

Renewi Organics, dat met zijn goed presterende composteringsinstallatie op jaarbasis ruim 100kton gemengde organische afvalstromen verwerkt tot hoogwaardige produkten voor onder andere de akkerbouw, zet additionele stappen ter verbetering van de geuruitstoot van haar locatie aan de Zeeasterweg in Lelystad. Met de nieuwe geurfilterinstallatie, een tweetraps luchtwasser die onder andere geurcomponenten en ammoniak uit de uitstoot verwijdert, wordt de behandeling van de uitgaande luchtstromen verder geoptimaliseerd.

Gericht op de toekomst

'Met deze grote investering kunnen we de potentiële overlast voor de omgeving tot een minimum beperken alsook de continuïteit van onze bedrijfsvoering gericht op de toekomst op deze locatie waarborgen,' aldus Klaas van den Berg, director bij Renewi Organics. 'Wij zijn al sinds 1993 op deze locatie gevestigd en verwachten met deze investering ook de komende decennia het organisch afval van omliggende gemeenten en bedrijven succesvol te kunnen blijven verwerken en daarmee ook de akkerbouwers in de directe omgeving te blijven voorzien van hoogwaardige compost.'

Positieve bijdrage aan de gemeenschap

Naast het feit dat Renewi zich continu inzet om de milieu-impact van de eigen activiteiten te minimaliseren, staat het ook garant voor het realiseren van projecten als deze direct een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap. De vergunningaanvraag voor de installatie is inmiddels ingediend en naar verwachting wordt er in het najaar gestart met de voorbereidende installatiewerkzaamheden. 

bron: https://flevopost.nl/artikel/1173286/renewi-organics-bestelt-nieuwe-geur...

©2014 Orgaworld