Ga mee op de circulaire Expeditie XL! | Orgaworld

Ga mee op de circulaire Expeditie XL!

In de Week van de circulaire economie laten we in Flevoland graag zien waar we aan werken. Een viertal circulaire ondernemers openen hun deuren en laten graag zien wat er op circulair gebied ondernomen wordt. Flevoland heeft de ambitie om in 2030 dé grondstoffenleverancier van de circulaire economie te zijn en ondertussen ‘doen’ we het gewoon. We hopen je te inspireren met mooie voorbeelden uit de regio.

Op donderdag 17 januari nemen we je tussen 09.00 en 16.00 mee langs vier grote circulaire ondernemers en heb je de kans om een kijkje in de keuken te nemen. We vertrekken vanaf Station Almere Centrum. Aanmelden kan via Eventbrite:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expeditie-xl-circulair-flevoland-week-van-de-circulaire-economie-53991367634

Plastic – Van Werven Biddinghuizen

Kom kijken hoe Van Werven kunststof verwerkt en klaarmaakt voor een nieuw circulair leven! Van Werven is een van de koplopers in de wereld op het gebied van kunststofrecycling in de circulair economie, elke week verlaten zo’n 1000 big bags met kunststof korrels de vestiging in Biddinghuizen waar we op bezoek gaan .

Tijdens de expeditie wordt je meegenomen langs alle verwerkingsstappen en leer je over de stappen die Van Werven heeft moeten zetten op het gebied van technologie maar ook hoe ze te maken hebben (gehad) met wet- en regelgeving. Van Werven speelt in Europa een belangrijke rol als het gaat over kennisdelen van circulaire business modellen en ervaringen met wet- en regelgeving.

Biomassa – Orgaworld Lelystad

Orgaworld is een veelzijdige onderneming die organisch afval ongekend efficiënt en uitzonderlijk duurzaam kan verwerken. Ze maken niet alleen groene energie van organisch afval, maar ook een fors aantal unieke, milieuvriendelijke en biologische producten: voedzame landbouwkorrels, kunstmestvervangers, bomenstarters, molmmest, biostimulatoren en zelfs strooisel voor de koeienstal…
Op deze Expeditie XL gaan jullie de ZAW vergistings- en composteringsfabriek in Lelystad bekijken. Deze ‘ZAW’ is misschien wel de best presterende installatie ter wereld voor de verwerking van gemengde organische afvalstromen. Hij combineert aerobe tunnel- met indoor veldcompostering, waardoor hij zowel groente-, fruit-, tuin- en organisch procesafval, en slib probleemloos kan verwerken.
Nota bene: de afgelopen 15 jaar is de jaarlijkse verwerkingscapaciteit van de ZAW-fabriek verhoogd van 65.000 naar 110.000 ton per jaar, zonder dat hier aanvullende uitbreidingen en investeringen voor nodig waren!

Afvalzorg Lelystad

Afvalzorg is een belangrijke speler in de afvalverwerkingsmarkt. Met ruim 100 medewerkers verspreid over meerdere locaties zorgen zij voor opslag, recycling en storten van afval. Ook zijn ze gespecialiseerd in de nazorg van verontreinigde locaties en in het ontwikkelen van gesloten stortlocaties tot veilige, nieuwe (recreatieve) bestemmingen. Samen met onze partners ontwikkelen we innovatieve technieken om afval nuttig toe te passen. Afvalzorg wil haar rol in de grondstoffenkringloop optimaal vervullen.
Afvalzorg aan de Zeeasterweg in Lelystad houdt zich bezig met:
• Storten en recyclen van afvalstoffen
• Opslag van grond en bouwstoffen
• Op- en overslag van diverse afvalstromen
• Groenrecycling
• Waterzuiveringsinstallatie (vanaf 2019 eigen beheer)
• Stortgasonttrekking

Kom allemaal, er gaat een andere wereld voor je open!

©2014 Orgaworld